איך אפשר לטפל בדרך הטבעית בדלקת במערכת השתן?
דלקת בדרכי השתן היא בעיה נפוצה, בעיקר בקרב נשים.
התסמינים הבולטים הם:
• תחושת שריפה בזמן מתן שתן
• עליה בתדירות השתנה ובתכיפות
• שתן כהה, קצף, או ריח רע
• כאב באזור הבטן התחתונה
• תרבית שתן חיובית, מדדי בדיקת שתן מחשידות (כגון, כדוריות דם לבנות בשתן)
הגורמים לדלקת בדרכי השתן:
• חיידק ה - E-coli הינו האחראי השכיח ביותר (כ – 90%) לדלקות בדרכי השתן.
• עם זאת, יש חיידקים נוספים כמו חיידק הכלמידיה שיכולים לגרום לדלקת בשתן.
• גורמים שמעלים סיכון לדלקת בשתן הם: מבנה לא תקין את מערכת השתן, התאפקות במתן שתן, דחיית מתן שתן לאחר יחסי מין, יחסי מין אנאליים, גיל המעבר, הריון, ניגוב מכיוון פי הטבעת אל הנרתיק אצל אישה, קנדידה, שתייה לא מספקת ועוד.
הטיפול הקונבנציונלי הוא אנטיביוטיקה. לנשים אצלן זו תופעה חוזרת, האנטיביוטיקה לאורך זמן יוצרת עמידות של החיידקים וכבר לא עוזרת. בנוסף, האנטיביוטיקה פוגעת באוכלוסיית החיידקים הטובים (פרוביוטיקה) וכתוצאה מכך נפגעת היכולת החיסונית כנגד מזהמים שונים.
הבשורה הטובה היא שיש טיפולים טבעיים אפקטיביים לטיפול בדלקת בדרכי השתן!הטיפולים הטבעיים לא גורמים לעמידות של החיידק ולא פוגעים בפרוביוטיקה הטבעית- להיפך, הם מחזקים את מערכת החיסון שלנו.
מה כולל הטיפול הטבעי בדלקת בשלפוחית השתן?
- קודם כל חשוב להרבות בשתיית מים או חליטות משתנות על מנת לשטוף את החיידקים מחוץ לגוף. חליטה של פיטרוזיליה או עלי סרפד 3 פעמים ביום תעשה עבודה מעולה.
- מומלץ לשתות מדי יום חצי ליטר של מיץ חמוציות לא ממותק או מיץ מארוניה – פרי יער שהוא מזון על מדהים. פירות היער הללו יעזרו אך ורק אם מדובר בחיידק אי קולי. הם מכילים חומצה היפורית שמונעת מהחיידק להיצמד לדפנות שלפוחית השתן.
- בנוסף, יש בשוק תוספי תזונה שמכילים תמצית חמוציות או די מנוז (חומר דמוי סוכר) שמפריעים לחיידק האי קולי להיצמד לדופן השלפוחית ולהקים בה מושבות.
- חשוב מאד לקחת תוסף של פרוביוטיקה איכותי ואפקטיבי כדי להפריע לחיידקים לשגשג.
- תוסף איכותי של ויטמין C יעזור למערכת החיסון להילחם נגד החיידקים
- מומלץ לקחת צמחי מרפא נוגדי זיהום שיקטלו את החיידקים כמו אכיניציאה, בוכו וענבי דב. אני משלבת אותם עם צמחים מאלחשים שיקלו על כאבים ותחושת צריבה.
- חשוב להקפיד על תזונה טבעית ולא מעובדת, עם מינימום של סוכר, כדי לחזק את מערכת החיסון.
כשיש דלקת שתן אקוטית, חשוב לטפל במהירות ולתת מינונים יחסית גבוהים של תוספים וצמחי מרפא. כשיש דלקות חוזרות בדרכי השתן, חשוב לעשות בירור מעמיק של הסיבות לכך ולטפל בהתאם כדי למנוע את הישנות הדלקות.