top of page
צמחי מרפא - התרופות של הטבע
צמחי מרפא.jpg

צמחי המרפא נמצאים כאן איתנו בכדור הארץ מאז ומעולם.
אבות אבותינו הבינו כיצד הצמחים בסביבתם יכולים לעזור לרפא ולטפל במצבים שונים של חוסר איזון גופני או נפשי. 
עם הזמן, התרחקנו מהטבע סביבנו ומהטבע שלנו. התחלנו לחפש ולמצוא תרופות קסם שעשויות מכימיקלים, שאומרות לגוף מה ואיך לעשות וכמה שיותר מהר. רובינו לא יודעים לזהות את צמחי המרפא והידע על רפואת הצמחים נותר אצל מעטים. 
בעשורים האחרונים, התחיל חיבור הולך וגובר בין הידע המסורתי על צמחי המרפא לבין המחקר המדעי. לכל צמח מרפא יש אנליזה מלאה של החומרים הפעילים שלו, מחקרים מכל העולם לגבי הפעילויות הרפואיות שלו, ומידע רב לגבי קונטרה-אינדיקציות שלו עם תרופות או עם מצבים בריאותיים מסוימים. 
מעניין לציין שחלק מהתרופות בשימוש הרפואה הקונבנציונלית יוצרו במקור מצמחים או מחומרים צמחיים מבודדים. כיום רוב התרופות מסונתזות במעבדה ואינן מכילות צמחים.

מהם צמחי מרפא?

צמחי מרפא הינם צמחים בעלי פעילות רפואית התומכת באיזון וריפוי של מערכות הגוף והנפש.
לכל צמח יש מגוון פעילויות רפואיות שיכולות להחזיר את הגוף לאיזון ובריאות: פעילות אנטי דלקתית, נוגדת זיהום, מאזנת הורמונלית, מחזקת מערכת חיסון, מרגיעה, מעלה מצב רוח, משפרת ספיגה, מורידה רמות סוכר, מורידה רמות כולסטרול ועוד. 
לרוב אני מתאימה פורמולה שמורכבת ממספר צמחי מרפא על מנת לתת מענה רחב ככל הניתן למטופל, וגם כזה שיהיה מותאם אישית אליו. לעתים אני ממליצה על פורמולת צמחים מוכנה, במידה והיא מתאימה למטופל הספציפי. 
אני נעזרת בצמחי מרפא כחלק מהתהליך הטיפולי הכולל. הטיפול הרגשי-אנרגטי משחרר חסימות, אמונות מגבילות וטראומות, ובשילוב איתו, הטיפול הצמחי מזרז את הריפוי ברמת הרקמות, ההורמונים, האיברים ומערכות הגוף שלנו.

לשימוש בצמחי מרפא מספר יתרונות בולטים על פני שימוש בתרופות קונבנציונליות:

• הצמחים עובדים בהרמוניה עם הגוף, תוך חיזוק מערכות חלשות ולא מאוזנות, ולא באופן מנוגד לפעילות טבעית של הגוף. לדוגמא: בניגוד לתרופות שמעכבות ייצור כולסטרול בכבד, צמחי מרפא להורדת כולסטרול יחזקו וימריצו את הכבד כך שיפנה עודפי כולסטרול באופן אפקטיבי יותר

•  בעבודה מקצועית ונכונה, הפוטנציאל של הצמחים להזיק לגוף או לגרום לתופעות לוואי מאד נמוך. הסיבה היא שהגוף מכיר את עולם הצומח ובנוי לפעול איתו בשיתוף פעולה (חוץ מצמחים רעילים שאסורים לשימוש). הגוף לא מכיר ולא בנוי לעבוד עם כימיקלים שייוצרו במעבדה. עם זאת, חשוב מאד שהטיפול הצמחי יי
נתן על ידי איש מקצוע (הרבליסט קליני-מומחה ברפואת צמחים), אשר מכיר את הקונטרה אינדיקציות של הצמחים – כלומר באילו מקרים אין להשתמש בצמחים מסוימים ואיך להשתמש בצמחי מרפא לצד תרופות קונבנציונליות

•  כל צמח מרפא הוא בעל מספר פעילויות רפואיות, דבר שמאפשר לתת מענה רחב יותר לבעיה ולבצע התאמה ספציפית יותר של הטיפול למטופל.לדוגמא: למטופל שמגיע עם כאבים, דלקת, ועצבנות, אפשר לתת צמח שהינו משכך כאבים, נוגד דלקת וגם מרגיע

•  יש אפשרות לשלב בין מספר צמחי מרפא על מנת לתת מענה רחב יותר לבעיה.
אם ניקח את הדוגמא של המטופל לעיל, אם הוא גם סובל מצרבת, ניתן להוסיף לפורמולה צמח שיווסת את ייצור חומצת הקיבה וכן צמח שירפד וירפא את תאי רירית הוושט שנפגעו מחומצת הקיבה העודפת.

•  לרוב, הטיפול בצמחי מרפא הוא לתקופה של מספר חודשים ולא לכל החיים. הצמחים יודעים לתקן, לרפא, לשקם, להניע, להזין, לחזק. הם יודעים להחזיר את הגוף לאיזון אליו הוא שואף. הטיפול בצמחים יחד עם טיפול בקשיים הרגשיים שלרוב יצרו את חוסר האיזון, וביסוס של מספר שינויים נדרשים באורח החיים – יובילו לריפוי המיוחל ללא תלות בצמח כזה או אחר.

מוזמנ.ת ליצור כאן קשר

שם *

אימייל *

טלפון *

ההודעה נשלחה בהצלחה

הודעה

צמחי המרפא ניתנים באחת מהצורות הבאות:

כמוסות: תמצית יבשה של הצמח בכמוסה

אבקות: תמצית יבשה של הצמח בצורת אבקה, אותה מערבבים במים 
טינקטורה: תמצית נוזלית של הצמח, בשילוב מים ואלכוהול
חליטה: השריית הצמח במים רותחים למשך רבע שעה, סינון ושתיית הנוזל. ניתן לחלוט חלקים רכים של הצמח כמו עלים, פרחים וזרעים כתושים.
מרתח: בישול ממושך של הצמח במים רותחים, סינון ושתיית הנוזל. מתאים לחלקים קשים של הצמח כמו שורש, פקעת, זרעים, פרי

bottom of page