תסמונת קדם וסתית - PMS
מכירה את זה שלפני הווסת את פתאום לא מכירה את עצמך? שיוצאת ממך מישהי אחרת? שפתאום את רגישה יותר, עצבנית יותר, סוערת? פתאום את רעבה יותר או משתוקקת למתוקים או דווקא למלוחים? לא נעים לך בבטן ומערכת העיכול קצת משתגעת? הגוף שלך אולי אוגר נוזלים ויש תחושת גודש בשדיים?
אם הגעת לכאן כנראה שהתופעות שאת חווה מציקות ומשבשות לך את החיים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
יש כל מיני גורמים שמשבשים את האיזון בין פרוגסטרון ואסטרוגן ובעיקר תזונה שמכילה אסטרוגן (כמו מוצרי חלב) או חומרים דמויי אסטרוגן (כמו פלסטיק מחומם וחומרי הדברה) וכן עומס רעילות על הכבד (מתזונה או מתרופות) שמקשה עליו לווסת את רמות האסטרוגן.
בהיבט הנפשי-רגשי, יכול להיות שאת חווה בחייך תחושה של תקיעות או של חוסר מימוש או ביטוי מלא. בתקופה שלפני הווסת, הגוף מתכונן להגשמה ומימוש שיבואו לידי ביטוי באפשרות לבריאת חיים חדשים. כשלא נוצרת הפריה ורירית הרחם מתכוננת לנשירה (לקראת הווסת), כל הצרכים והרצונות הלא ממומשים ותחושת התקיעות עולים על פני השטח ויכולים לקבל ביטוי פיזי של כאב, עווית ותקיעות גופנית בזמן זה.
הטיפול הקונבנציונלי כולל משככי כאבים, גלולות למניעת הריון ואף תרופות פסיכיאטריות שנועדו לשפר את מצב הרוח. האם זה עוזר? לעתים כן. אבל חשוב להבין שכל אלה מכריחים את הגוף לפעול בצורה שמנוגדת למהלך הטבעי שלו, ולכן יש להם לעתים קרובות תופעות לוואי בלתי רצויות. והם כמובן מטפלים בסימפטומים ולא פותרים את הבעיה מהשורש.
הגישה שלי לטיפול בתסמונת קדם ויסתית
בקליניקה אני משלבת צמחי מרפא שמאזנים את ההורמונים ועוזרים לכבד לעבוד טוב יותר, פרחי באך וטיפולי מגע שתומכים רגשית, תזונה מאזנת הורמונלית, הכוונה לפעילות גופנית מתאימה וטיפול רגשי-תודעתי שמביא להתבוננות פנימה וריפוי עמוק.
אם את חווה קושי בזמן הזה, כאבים, נטייה לדכדוך, עצבנות וחוסר איזון לפניי הווסת – דעי שאת לא חייבת להמשיך לסבול, שיש איך לתמוך ולשפר את חייך לטובה 🙂
או להשאיר פרטים כאן